IP: s57.mineserv.eu:6446
Ziomek
Celeron ogar .
PMC
Rozumiem że możecie być wkurzeni bo serwer nie działa i porozmawiam o tym z Nikosem ponieważ wydaje mi się że ostatnio jak serwer nie działał straciliśmy paru graczy.
PMC
no właśnie muszę to powiedzieć Nikosowi.
PMC
Ziomek
radzę częściej używać /reload
PMC
_starwader_ wezmę to pod uwagę.
Ziomek
Można też poszukać lepszego hostingu ale to jakby nie było wyjścia
Ziomek
Widzę że są tu wybitni znawcy tematyki serwerów.Hosting na którym stoi serwer BLW jest według nie których bardziej stabilny niż CraftServe i również przy odpowiedniej konfiguracji nie laguje.Serwer często ma problem z panelem zarządzania ale jeśli już taki błąd się pojawi jest usuwany przez support w parę godzin.Oczywiście panel ten jest zbugowany i prymitywny ale host chce go zmienić.Jednak panel nie jest najczęściej winny za wyłączony serwer tylko crashe.Poleciłbym Nikosowi wywalenie serwer log który warzy pewnie klika set mega jeśli nie parę GB.Oprócz tego powinna pomóc aktualizacja Spigota do wersji R0.2 oraz zdiagnozowanie który plugin powoduje błąd (da się to łatwo zrobić w logach crash'a).
Pozdro
Ziomek
Kondziu nie powiedział bym też pewnie leży wina w plikach serwa ale bardziej mnie przekonuje craftserw grałem na ich serwach i żadnego wyłączenia nie zobaczyłem więc bardziej mnie przekonuje hosting
Ziomek
To daj mi Sanda na Cs to sprawie że się będzie wyłączał co sek ;D
Ziomek
Nieee xD poza tym już nie gram w cs
Ziomek
Mojemu serwerowi na MS wywali crasha może raz na miesiąc.To wszystko kwestia plików.
Ostatnio edytowany przez Kondziu518 (2013-09-09 19:30)